Форекс профит с Ангел Стефанов и Admiral Markets

Безплатна програма за обучение на трейдъри и инвеститори http://www.admiralmarkets.bg/analytics/traders-blog/biezplatna-proghrama-za-obuchi...

Как да спрем поредица от загуби?

 

Всички трейдъри имат поредица от загуби в даден момент. Дженифър Торнбърг има няколко предложения как можем да се върнем на правия път.

Ще поговорим за ситуация, в която всички трейдъри се озовават в даден момент: как да спрем негативна тенденция, когато губим пари. Дженифър ще ни даде няколко идеи.

- Ако съм изгубил две или три сделки подред и се колебая относно четвърта сделка, защото не искам да губя повече, какво трябва да направя?

- Мисля, че в този момент трябва да спрете със случайната търговия. Единствения начин, по който можете да разграничите случайната от последователната търговия е да имате изграден план за действие. Ако нямате план и изгубите сделка, това не означава нищо.
Ако имате план и изгубите сделка, можете да установите защо сте я изгубили, какво се е объркало, защо не сте успели да следвате собствените си правила, какво ви е убягнало и имало ли е някакви знаци, които са Ви подсказвали какво ще се случи.
Когато анализирате резултатите, ще установите, че много провали и загуби ще може да бъдат избегнати ако разберете причината за загубите. Вместо да махнете с ръка и да продължите, е трябвало да си водите записки за всичко, което правите, за да можете да се върнете назад по-късно и да анализирате действията си, защото за всяка загуба обикновено има причина.
Друг трик, който може да Ви бъде полезен в търговията, и който определено беше полезен на мен, е да опростявате нещата. Ако не можете да откриете причината за загубите и нещата Ви се струват твърде объркващи, просто се стегнете. Премахнете няколко елемента от техническата част и опростете нещата. Поставете си за цел малка печалба. Продължете по този начин докато тези малки печалби станат повторяеми, и когато се почувствате сигурен, продължете напред.
Много е трудно да не се смесват стратегии и има много фактори, които влияят на решенията ни, дали да сключим сделка или да излезем от такава. За да разберем какво правим и защо губим, трябва да анализираме всяка своя стъпка и да изключим тези действия, които са излишни, забавят ни и ни объркват.

     Moneyshow

0 коментара:

Публикуване на коментар

More

Forex обучение, консултации, менторство, съвети, индикатори, стратегии, роботи, анализи, сигнали.

Most Trending