Форекс профит с Ангел Стефанов и Admiral Markets

Безплатна програма за обучение на трейдъри и инвеститори http://www.admiralmarkets.bg/analytics/traders-blog/biezplatna-proghrama-za-obuchi...

Формации сигнализиращи за обръщане на тренд, Двоен връх, Глава и рамене

 

Двоен връх:
1. Точка B показва първи връх
2. Точка D показва втори връх
3. Линия на шията  обхващаща точките ACEF: фигурата се активира при пробив под линията на шията при точка Е.

Тази фигура освен посока на движение дава и приблизителната цел, която трябва да се очаква да бъде достигната при подаване на сигнала: FG = растоянието от върха до линията на шията. Това е един от най-надеждните ценови модели и пробивите при точка Е обикновено са последвани от рязко движение в посока надолу. В повечето случаи е вероятно цената да се върне към точка F за да “потвърди валидността на пробива” преди да започне действително силното движение. Огледалния образ на тази фигура е двойно дъно и има същото тълкувание, но пробива води до поскъпване.

Глава и рамене

1.Ляво рамо
2.Глава
3.Дясно рамо

Пробив под линията на шията (при точка D) е сигнал за начало на движение против посоката на предходния тренд. Обикновено цените се придвижват на разстояние равно на разстоянието от главата до линията на шията. Този модел освен посока на движение дава и приблизителната цел която трябва да се очаква да бъде постигната от цената след получаване на сигнала: DF =  на разстоянието от главата до линията на шията. Този модел е изключително надежден и обикновено постига точно целите си.  

0 коментара:

Публикуване на коментар

More

Forex обучение, консултации, менторство, съвети, индикатори, стратегии, роботи, анализи, сигнали.

Most Trending